Noutăţi

Know about market updates

Avantaje ale statului în chirie

New Home Imobilare Cluj Napoca

Pentru unii dintre noi, aceasta este o variantă mai bună decât contractarea unui credit pentru casă.

În condițiile actuale de piață, rata la bancă pentru un apartament este comparabilă – și, în unele cazuri, chiar mai mică – decât valoarea chiriei solicitate pentru o locuință similară. Acesta este motivul pentru care tot mai mulți chiriași ar prefera să investească mai degrabă în achiziția unei locuințe proprii. Cu toate acestea, statul în chirie are avantajele sale deloc de neglijat, mai ales pentru tinerii aflați la început de drum.

Iată trei dintre cele mai importante:

1. Ești liber să te muți oricând:

În ultimii ani, piața muncii a devenit mult mai flexibilă, iar oportunitățile tale la acest capitol sunt mai numeroase. Atunci când stai în chirie, schimbarea locuinței pentru a te adapta cerințelor unui nou job (situat în altă zonă sau într-un alt oraș) este mult mai ușoară – comparativ cu varianta vânzării unei proprietăți pentru achiziția alteia noi. Această flexibilitate este avantajoasă și în cazul apariției unor schimbări pe plan financiar: când primești o majorare de salariu, te poți muta într-o locuință mai bună, iar când ai un venit mai mic, poți căuta o cazare mai ieftină.

2. Poți plăti doar pentru o cameră:

Un alt avantaj al statului în chirie constă în posibilitatea de a împărți costurile cu unul sau mai mulți colegi de apartament – o situație ce-ți permite să economisești! Spre comparație, atunci când faci un credit pentru o casă, plata ratei (și a celorlalte cheltuieli) intră exclusiv sub răspunderea ta (și a soțului/soției), ceea ce înseamnă o presiune financiară – și psihologică – mai mare.

3. Problemele casei sunt responsabilitatea proprietarului:

Atunci când o locuință este închiriată, eventualele defecțiuni apărute intră, de regulă, sub responsabilitatea proprietarului și nu a chiriașului – exceptând, desigur, situația în care stricăciunile au fost provocate de acesta din urmă. Același principiu se aplică și în cazul în care apartamentul sau casa are nevoie de o renovare și/sau reamenajare, iar unele piese de mobilier sau obiecte electrocasnice trebuie înlocuite.

Sursa : www.imoiliare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.