Ghidul Cumparatorului

In cazul in care te-ai hotarat sa iti achizitionezi o locuinta pentru tine si familia ta, este important ca decizia pe care o iei sa se realizeze in urma unei fundatii de informatii si in baza unui proces de cumparare care sa se desfasoare in mod organizat. Iti recomandam sa iei in considerare sfaturile specialistilor nostril, astfel incat alegerea pe care o vei face sa fie cea mai buna pentru tine, nevoile si bugetul tau.

~Capitolul I~
Primul aspect pe care trebuie sa il stabilesti este bugetul maxim si sursele de finantare. Pe langa pretul de vanzare al imobilului, trebuie sa iei in considerare si celelalte cheltuieli care apar odata cu o astfel de achizitie: costuri notariale, comisioane / costuri cu eventualele credite la banci, comisionul acordat agentiei imobiliare cu care vei alege sa colaborezi.
Principalele surse de finantare sunt:
 • Plata cash
 • Plata cu credit bancar
 • Plata cu programul Prima Casa.
~Capitolul II~
Odata stabilit bugetul, este important sa iti identifici nevoile locative, acesta fiind de altfel si punctul de plecare in procesul de cumparare a noii tale locuinte. Ni s-a intamplat frecvent sa intalnim clienti care nu stiau exact ce tip de apartament / casa li se potriveste, in ce zona si ce fel de dotari sa aibe. Principalele intrebari pe care ar trebui sa ti le pui sunt:
 • In ce zona ti-ai dori sa locuiesti? Ce ti-ai dori sa fie in apropiere de locuinta? Ai nevoie de mijloace de transport in comun? Iti doresti sa fie intr-o zona retrasa si foarte linistita?
 • Care este etajul la care ai vrea sa fie apartamentul? Daca consideri ca nu ar reprezenta un impediment ca apartamentul sa fie pozitionat la ultimul etaj, avem o veste buna pentru tine. Majoritatea apartamentelor pozitionate la ultimul etaj sunt cu 10% mai ieftine fata de media pietei.
 • Conteaza pentru tine daca blocul de locuinte este unul nou?
 • Cum ti-ai dori sa fie compartimentarea locuintei? De exemplu, ti-ai dori sa fie decomandat sau semidecomandat?
 • Suprafata utila minima a locuintei este din nou, un criteriu important. Stim, cu toti ne dorim un apartament mare, spatios si ieftin. Recomandarea noastra este sa fii atent la dimensiunile imobilului cumparat. Oare nevoia ta o reprezinta o suprafata generoasa? Ia in considerare si costurile de intretinere care vor aparea.
~Capitolul III~
Cu ce agentie imobiliara sa colaborezi?
Pe piata imobiliara sunt n agenti, unii dintre acestia adevarati profesionisti, altii din pacate, oportunisti. Alegerea agentului imobiliar este o alta etapa cheia pentru a ajunge la noua ta locuinta, deoarece de el depinde intreaga desfasurare a procesului tranzactional.
Care sunt avantajele de care te poti bucura odata ce vei colaborare cu un agent imobiliar?
 • Vei primi un numar limitat de oferte, ce ti se potrivesc tie si nevoilor tale, personalizate am putea spune.
 • Te vei putea bucura de asistenta pe parcursul intregului proces de cumparare a locuintei tale.
 • Veti stabili impreuna un program de vizionare, astfel ca timpul tau nu va fi pierdut.
 • Va negocia pentru tine pretul si cele mai bune conditii de piata.
 • Vei beneficia de asistenta financiar-bancara si consiliere juridica
~Capitolul IV~
Un alt sfat al expertilor New Home Imobiliare este sa vizionezi cat mai multe locuinte
. Consulta zilnic site-ul nostru, www.newhomeimobiliare.ro, unde vei gasi oferte noi adaugate zilnic si stabileste impreuna cu echipa noastra o serie de vizionari, astfel incat sa iti poti face o idee de ceea ce gasesti in piata si ce ti se potriveste cel mai bine.

In momentul in care te opresti asupra unei optiuni, consideri ca ai gasit locuinta potrivita tie si familiei tale, iti recomandam sa o vezi si a doua oara sau de mai multe ori, imaginandu-va ca locuiti acolo, incercati sa fiti atent asupra detaliilor minore carora prima data nu le-ati acordat prea mare importanta. Ganditi-va care sunt investiiile necesare, cat de ampla va fi amenajarea / renovarea locuintei si implicit bugetul necesar.

~Capitolul V~
Sursele de finantare la cate poti opta in achizitionarea unui imobil:

 • Achizitie Integrala – cea mai fericita situatie, cea in care dispui de intreaga suma de bani si procesul de vanzare-cumparare este extrem de facil. De altfel, aceasta situatie reprezinta pentru tine si un atuu, prin care poti negocia pretul final al imobilului.
 • Achizitia in rate. O modalitate “eleganta” prin care pot fi evitate dobanzile si comisioanele bancilor.
 • Creditul Prima Casa este cea mai avantajoasa optiune de creditare : achiti un avans de doar 5%, nivelul dobanzilor este limitat, creditarea se face doar in lei iar statul preia o parte din riscurile bancare.
 • Creditul Ipotecar presupune un avans mai mare, respectiv 20% din valoarea bunului achizitionat. Insa, costurile de creditare in cazul acesta sunt mai reduse decat daca optezi pentru un credit Prima Casa.
~Capitolul VI~
Negocierea pretului final
este un pas pe care il putem realiza pentru dumneavoastra, vom negocia cel mai bun pret posibil, tinand cont de toate conditiile si aspectele importante.

New Home Imobiliare se poate ocupa pentru dumneavoastra de toate demersurile necesare finalizarii tranzactiei, astfel incat sa va puteti preocupa de noua locuinta. Apeland la echipa noastra, veti fi intampinati cu profesionalism, empatie, siguranta maxima si incredere.